Més informació [ Detall d'activitat

 
9001240532   Geogebra des de (0,0)
2020-2021   Curs. Secundària Obligatòria i batxillerat
  
   13/5/2021 - 10/6/2021 (20 hores) de 18:00h a 19:00h
   VT Curs a distància
   _ (A distància) 
  
Format   En línia
Sincronicitat    Síncron
Organització   CESIRE. Centre de suport a la innovació i recerca educativa
  
  
  
  
Descripció i   Metodologia:   GeoGebra és un programari lliure que des de fa 20 anys es troba a disposició de la comunitat educativa de tot el món per tal d’afavorir l’estudi i aprenentatge de les matemàtiques. La seva presència a l’aula, des dels cursos de primària fins a la universitat, ha anat creixent a mesura que els docents han anat veient el potencial que té per proposar activitats en les que el programa facilita la resolució, i alhora, obre noves línies d’investigació.

GeoGebra ens porta a fer un canvi metodològic en la docència de les matemàtiques, afavorint l’autonomia de l’alumnat, promou el raonament i l’argumentació a partir de les pròpies investigacions i ajuda a fer connexions de forma natural entre els diferents blocs de contingut de la matèria. Com a conseqüència, potencia la dimensió de comunicació i representació tant de l’alumnat com del professorat.

Amb el curs es volen posar de manifest aquests avantatges de l’ús del GeoGebra a les nostres propostes d’aula.

En particular, es treballaran activitats que poden anar adreçades a l’alumnat de cicle superior de primària i primer cicle de l’ESO.

Sessions guionitzades per realitzar de forma autònoma amb vídeos explicatius sobre el funcionament del GeoGebra i com aquest ens enriqueix la resolució de problemes.

Ús de les eines de comunicació de Moodle per tal d’establir debats i fòrums de dubtes.

Es realitzaran sessions periòdiques d’una hora, telemàtiques i en directe a través de la plataforma jit.si, per tal de presentar les activitats, posar en comú les investigacions fetes i les propostes d’investigació i els dubtes que hagin pogut sorgir a partir de les tasques de les sessions anteriors. Cada mòdul constarà d’aquesta hora de trobada telemàtica i 2h de treball autònom que s’hauran de fer abans del següent mòdul. A més hi haurà 5 h de treball dedicats a la tasca final.

En aquest curs es pretén oferir estratègies i metodologies de treball per acompanyar l’alumnat d’educació primària i d’educació secundària amb pocs recursos per seguir autònomament el seu procés educatiu i d’aprenentatge. A la vegada que afavorir les competències bàsiques incidint directament en el treball en l’aula.

Aquesta activitat formativa està adreçada al professorat i forma part de les actuacions definides al Programa Operatiu d’Ocupació, Formació i Educació (POEFE) del Fons Social Europeu, 2014 – 2020

  
Objectius   * Conèixer les eines bàsiques del GeoGebra, així com del seu entorn, per tal de fer-ne ús en la resolució de problemes de matemàtiques i en activitats d’experimentació d’aula.
* Emprar el GeoGebra en la representació i descripció inicial de problemes de matemàtiques, de manera que ens permeti abordar-los i trobar-ne solucions.
* Usar el GeoGebra per formular-nos noves preguntes.
* Valorar la riquesa del GeoGebra com a eina didàctica en l’aprenentatge de les matemàtiques.
* Facilitar i promoure l’ús del GeoGebra com a instrument d’ús habitual entre el nostre alumnat.
* Afavorir l’autonomia de l’alumnat mitjançant el GeoGebra.
  
Continguts   GeoGebra: Finestra gràfica, algebraica, 3D, full de càlcul, calculadora de probabilitat i les connexions entre elles.

Continguts propis dels blocs de numeració i càlcul, espai i forma, mesura, canvis i relacions, i probabilitat i estadística mitjançant propostes d’aula.

  
Observacions  
  
Formador/a   Manel Martínez i Jordi Font
  
Avaluació   Participació activa a les sessions de trobada virtual i als fòrums de debat creats en el curs Moodle.

Desenvolupar una situació d’aprenentatge on l’ús del GeoGebra sigui una eina significativa per al seu estudi i resolució.


  
Requisits de  certificació   La superació esdevindrà si es realitzen de forma satisfactòria les activitats proposades al llarg del curs.
  
E-mail   creamat@xtec.cat
  
  
Calendari  
 Sessió 1   dijous   13/05/2021   1800   1900 
 Sessió 2   dijous   20/05/2021   1800   1900 
 Sessió 3   dijous   27/05/2021   1800   1900 
 Sessió 4   dijous   03/06/2021   1800   1900 
 Sessió 5   dijous   10/06/2021   1800   1900 
  


Generalitat de Catalunya
Departament d'Educació
Pla de formació permanent